Alle informatie over wateroverlast bij elkaar

Gepubliceerd op 1 oktober 2024

Ons klimaat verandert. Hevige regenbuien komen in Limburg steeds vaker voor. Dit kan zorgen voor wateroverlast in uw omgeving. De overheden in Limburg werken samen aan maatregelen om wateroverlast te verminderen. Toch is wateroverlast nooit helemaal te voorkomen. Zelf kunt u ook verschillende dingen doen om u voor te bereiden. Zoals René en Riane doen. Zo worden we samen waterweerbaar.

Op de vernieuwde website wachtnietopwater.nl vindt u veel praktische tips en informatie. Over wat u voor, tijdens en na wateroverlast kunt doen. Kijk op wachtnietopwater.nl en ontdek wat u kunt doen om schade door wateroverlast te verminderen.

Samen aan de slag

De overstromingen in de zomer van 2021 hebben duidelijk gemaakt dat er meer moet gebeuren om Limburg beter bestand te maken tegen extreme regenbuien. De overheden in Limburg hebben daarom de handen ineengeslagen en zijn met steun van het Rijk het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) gestart. Zij werken in dit programma samen aan een totaaloplossing voor Limburg. Ondanks deze inzet, is wateroverlast nooit helemaal te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat u zelf ook voorbereidingen treft. Zo worden we samen waterweerbaar.

Praktische hulpmiddelen

Vanuit programma WRL helpen we u om u en uw omgeving beter te beschermen tegen extreme wateroverlast. De vernieuwde website wachtnietopwater.nl is hier een voorbeeld van. De komende tijd komen er meer producten beschikbaar om u nog beter te helpen.