Waterschap verzorgt meer dan 60 gastlessen door heel Limburg


In het kader van de Week van Ons Water verzorgen werknemers van Waterschap Limburg tussen maandag 7 en vrijdag 18 oktober gastlessen op basisscholen door heel Limburg. Zo leren we de toekomst van onze provincie op een leuke en interactieve manier meer over het werk van het waterschap.

In tegenstelling tot voorgaande edities kiezen we er dit jaar voor om de gastlessen te verspreiden over twee weken. Met succes, want door deze uitgebreide periode hebben we een recordaantal gastlessen mogen inplannen!

Gastlessen op maat

Dit jaar bieden we twee verschillende gastlessen aan:

Wild van Bevers (groep 5 en 6)

Deze les is gemaakt in samenwerking met het educatieve tijdschrift van Freek Vonk. In deze les leren kinderen op een interactieve manier over de bever, en hoe zijn werkzaamheden deels overeenkomen met wat het waterschap doet in de Limburgse natuur. Leerlingen gaan na een interactieve quiz ook aan de slag met een leuk praktijkgedeelte, namelijk het bouwen van een dam met verschillende materialen!

WL Week van het Water 2024 still 9

Waterwijs: Waterschap Limburg aan het werk (groep 7 en 8)

De leerlingen leren via een quiz en diverse proefjes meer over de belangrijke taken, rollen en uitdagingen waar Waterschap Limburg dagelijks mee te maken heeft. Hoe zorgen we ervoor dat de rivieren niet overstromen? Wat doen we om de waterkwaliteit te bewaken? En hoe beschermen we ons tegen droogte? Dit en nog veel meer komt aan bod!

Over de Week van Ons Water

In de Week van Ons Water organiseren waterschappen in Nederland leuke en leerzame activiteiten rondom water, maar willen de waterschappen ook duidelijk maken dat veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is.

Voor meer informatie of vragen, stuur een mail naar [email protected].