Het laatste nieuws
Zoeken in de index
BsGW mag WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen verzenden
De Waarderingskamer heeft ingestemd met het bekend maken van de WOZ-waarden voor 2021
voor inwoners en bedrijven van alle deelnemende gemeenten in BsGW.
Goed gebruik van groenbemesters zorgt voor minder afstroming regenwater
Hoe beter je de bodem bedekt met groenbemesters, hoe meer de kracht van de neerslag wordt gebroken, wat zorgt voor minder afspoeling van regenwater. Dat zegt agrariër John Hoedemakers uit Ulestraten. Ook de soort groenbemester, het moment van zaaien en de manier van bewerken hebben invloed op de mate waarin regenwater wordt vastgehouden op het eigen landbouwperceel.
Archeologische vondsten bij project Kanjel en Gelei
Bij de aanleg van de waterbuffer bij Kruisdonk zijn bij archeologisch onderzoek vondsten uit de Middeleeuwen en Romeinse tijd gedaan.
OPGELET: Vals aanslagbiljet BsGW in omloop
We krijgen berichten dat klanten phishing-brieven ontvangen met een logo van BsGW.
Waterschap Limburg genomineerd voor Aandeslag-Trofee 2020
In heel Nederland werken overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar aan projecten om zich voor te bereiden op de Omgevingswet. De meest inspirerende projecten verdienen het om in het zonnetje te worden gezet middels de Aandeslag-Trofee.
Nieuwe waterwetvergunning voor Sitech Services BV
Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg verleent Sitech Services BV een nieuwe waterwetvergunning voor de lozing van afvalwater van het Chemelot terrein.
Voornemen tot gunning opdracht dijkversterkingsprojecten Beesel en Heel
Waterschap Limburg heeft het voornemen om de opdracht voor de dijkversterkingsprojecten Beesel en Heel te gunnen aan de aannemerscombinatie Mourik Infra B.V. en FL B.V. Het betreft de eerste grootschalige uitvoeringswerkzaamheden binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma Noordelijke Maasvallei van Waterschap Limburg. Voorjaar 2021 zal de aannemer starten met het voorbereidende werk van de twee dijkversterkingen.
Duurzame oplossing waterhuishouding Griendtsveen
Het dorp Griendtsveen heeft voor een groot deel een leemachtige en moerassige (veen) ondergrond. Rondom Griendtsveen zijn verschillende wijzigingen aangebracht in de waterhuishouding ten gunste van de vernatting van natuurgebied de Peel. Inwoners van Griendtsveen maken zich zorgen over de effecten hiervan. Op verzoek van de dorpsraad worden er daarom maatregelen uitgevoerd om de kans op eventuele nadelige effecten te beperken. Daarbij is een constante waterhuishouding in en rondom Griendtsveen van belang. Hiervoor hebben Provincie Limburg, Waterschap Limburg, gemeente Horst aan de Maas en Staatsbosbeheer samen met de dorpsraad afspraken gemaakt in een zogenoemde packagedeal. Daarmee is er financiële dekking voor de realisatie van de Kade Helenavaart, nieuwe gemalen Griendtsveen, het verbeteren van de waterhuishouding in het dorp en het aanpakken van natschade. Er wordt € 4 miljoen vrijgemaakt voor deze plannen.
Aftrap werkzaamheden gebied Kwistbeek
Aannemer Van Beers is gestart met bouwkundige opnames en het inmeten en uitzetten van werkzaamheden aan de Kwistbeek. Het is de bedoeling dat medio 2021 alle werkzaamheden zijn afgerond. Uitgangspunt: minder kans op wateroverlast en een mooi en goed toegankelijk gebied Kwistbeek.
Overheid en inwoners Arcen willen zelfsluitende kering mogelijk maken
Bewoners, Waterschap Limburg, Provincie Limburg en gemeente Venlo werken intensief samen om een zelfsluitende kering in Arcen mogelijk te maken. Het kostenverschil tussen een glazen kering en een zelfsluitende kering is echter nu nog te groot.