Het laatste nieuws
Zoeken in de index
Dijkversterkingen: samenvattingen voorkeursalternatieven Belfeld, Heel en Nieuwbergen
Op 23 januari is door het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg voor de dijkversterkingen Belfeld, Heel en Nieuw-Bergen een voorkeursalternatief (VKA) vastgesteld.
Versterkingsplannen voor vier dijktrajecten bekend
De dijkversterkingsplannen voor Belfeld, Heel, Nieuw Bergen en Kessel zijn een belangrijke stap verder in het proces. Voor deze trajecten is bekend waar de versterkte dijk komt te liggen en welk type dijk het wordt. Met één bijzonderheid: de voorkeur voor dijktraject Kessel is om de dijk uit de Waterwet te halen. Dit proces wordt de komende periode in nauwe samenwerking met andere overheden en bewoners verder vorm gegeven.
Informatieavond dijktraject Beesel
Op woensdag 24 januari vindt vanaf 19.30 uur een extra informatieavond plaats over dijktraject Beesel in Eetcafé de Troubadour in Beesel.
Maaswater daalt: pompen en demontabele keringen weer naar magazijn
Het Maaswater daalt verder. De afvoer bij Sint Pieter ligt rond de 1000 m3/s en daalt komende dagen met 100 à 140 m3 per dag. Waterschap Limburg begint vandaag dan ook met het open zetten van afsluiters en het weghalen van pompen, demontabele keringen en coupures.
Maas stijgt minder dan verwacht
Volgens een prognose van Rijkswaterstaat stijgt de Maas minder dan eerst werd verwacht.
Pompen, coupures en demontabele keringen voorkomen wateroverlast Maas
Waterschap Limburg rijdt vandaag meer pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas volgens prognoses van Rijkswaterstaat stijgt naar ongeveer 1550 m3 per seconde vannacht bij St. Pieter. De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. We blijven wel alert op de afvoeren omdat de hoeveelheid water snel kan toenemen bij lokale intensieve regenval.
Limburg goed voorbereid op hoogwater Maas
Waterschap Limburg rolt vandaag allerlei acties uit die volgens het draaiboek hoogwater moeten worden genomen tot een afvoer van 1500 m3 per seconde. Dat betekent onder andere dat er pompen worden geplaatst bij de visvijver in Meers en in Vissersweert. Verder worden er inspecties uitgevoerd, afsluiters van bijvoorbeeld beregeningsinstallaties dichtgezet en terugslagkleppen gecontroleerd.