Meld jouw klas aan voor een gastles van Waterschap Limburg


De afgelopen twee jaar hebben wij met veel plezier gastlessen gegeven op tientallen scholen, verspreid over heel Limburg! Dit jaar bouwen wij voort op dat succes met een reeks nieuwe gastlessen tijdens de Week van Ons Water.

We beginnen dit jaar officieel de week vóór de Week van Ons Water; de lessen worden verzorgd van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 18 oktober. Zo hebben we meer tijd en ruimte om jouw aanvraag voor een gastles te verwerken.

Leer meer over ons werk

Dit is dé kans om op een leuke, interactieve manier meer te weten te komen over het werk van het waterschap en de uitdagingen waar we samen voor staan.

Het klimaat verandert en dat vraagt een steeds grotere bijdrage van ons allemaal. Daarom willen wij bij de basisschool beginnen en daar het eerste zaadje planten voor een betere toekomst voor ons allemaal. Spreekt dit je aan? Meld jouw klas dan aan!

Gastles ‘Wild van Bevers’

We hebben samen met het educatieve tijdschrift "Wild van Freek" (van de enige echte Freek Vonk) een gave les ontwikkeld, namelijk ‘Wild van Bevers’. Leerlingen uit groep 5 en 6 leren op een interactieve manier over het grootste knaagdier van Europa, dat ook in Limburgse wateren woont.

Waterschap-Limburg-educatie-op-basisschool (5)

Ontdek hoe het werk van de bever lijkt op dat van het waterschap. Daarnaast gaan de leerlingen zelf aan de slag met het bouwen van een dam.

Link naar het aanmeldformulier

Gastles ‘Waterwijs: Waterschap Limburg aan het werk’

In deze spiksplinternieuwe gastles voor groep 7 en 8 komt een échte waterschapper langs om te vertellen over de belangrijke taken, rollen en uitdagingen van het waterschap in Limburg.

fotos_rimko-5

Naast een leuke quiz gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met spannende waterproefjes. Zo ontdekken ze spelenderwijs wat de taken van het waterschap zijn, alsook hoe ze zelf hun steentje bij kunnen dragen.

Link naar het aanmeldformulier

Belangrijk: Hoe eerder jij jouw klas aanmeldt, hoe groter de kans dat we ook daadwerkelijk een les kunnen verzorgen in de Week van Ons Water. Anders kunnen we de les nog altijd later in het jaar verzorgen.

Wil je meer weten over onze gastlessen? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar [email protected].