Kans op lokale wateroverlast door buien


Bedrijfsauto in de regen

Tot dinsdagmiddag 18 juni 14.00 uur viel er relatief weinig neerslag in Limburg. Voor vanavond zijn er wel intensievere buien voorspeld, met neerslaghoeveelheden van 20-40 mm. Momenteel is het lastig te voorspellen waar de regen precies zal vallen en hoe lang en intens deze zal zijn. Er is kans op plaatselijke wateroverlast.

Water zo snel mogelijk afvoeren

We bevinden ons al geruime tijd in een periode van veel regenval. Daardoor is de grond verzadigd en kan het minder water opnemen. Desondanks proberen we het water zo snel mogelijk af te voeren naar de grote rivieren. Dit doen we onder andere door onze stuwen laag te zetten, te maaien langs de beken en regenwaterbuffers klaar te maken om zoveel mogelijk water op te vangen én geleidelijk af te voeren.

De verwachting is dat de beken en rivieren in Limburg zullen stijgen, maar dat dit niet tot problemen zal leiden.

We blijven monitoren

Via onze Centrale Regiekamer monitoren we voortdurend de waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag. Indien nodig nemen we extra maatregelen om wateroverlast te beperken.

Houd voor meer informatie onze website en social media kanalen in de gaten. Hier plaatsen wij updates als het nodig is.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de website www.wachtnietopwater.nl staan tips de helpen om mogelijke wateroverlast te beperken. Meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast vind je op www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/.

Wiebelik

Waterstanden App

Informatie over de waterstanden en de afvoer van de beken vindt u op www.waterstandlimburg.nl. U kunt ook de WaterstandLimburg-app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Meldkamer Water

Wateroverlast kunt u melden via Meldkamer Water door te bellen naar 0800 03 41 (24 uur per dag, 7 dagen per week).