Code geel vanavond en vannacht vanwege lokale onweersbuien

Gepubliceerd op 29 juni 2024 (om 14:06)

Voor vanavond en vannacht heeft het KNMI code geel afgegeven in de provincie Limburg. De verwachting is dat er lokale onweersbuien in Limburg plaatsvinden, met mogelijke uitschieters met 30 tot 50 millimeter neerslag.

De code geel geldt officieel van zaterdagavond 18:00 uur tot zondagnacht 02:00 uur. Het merendeel van de verwachte neerslag valt volgens het KNMI tussen 21:00 en 09:00 uur. Voor nu is de verwachting dat er 20 tot 30 millimeter neerslag valt, met mogelijke uitschieters van 30 tot 50 millimeter. Door de aard van de lokale onweersbuien is het lastig in te schatten waar de buien precies gaan landen.

Vooralsnog geen grote problemen verwacht

Vanuit het zuiden trekken de buien onze kant op. Bij aanzienlijke hoeveelheden regen kan de waterafvoer toenemen en kunnen de waterstanden stijgen. Vooralsnog verwachten we geen grote problemen in ons watersysteem. Gezien de onzekerheden blijven we de situatie nauwlettend volgen.

We blijven monitoren

Via onze Centrale Regiekamer monitoren we voortdurend de waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag. Indien nodig nemen we extra maatregelen om wateroverlast te beperken.

Houd voor meer informatie onze website en social media kanalen in de gaten. Hier plaatsen wij updates als het nodig is.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de website www.wachtnietopwater.nl(verwijst naar een andere website) staan tips de helpen om mogelijke wateroverlast te beperken. Meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast vind je op www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/(verwijst naar een andere website).

wiebelik

Waterstanden App

Informatie over de waterstanden en de afvoer van de beken vindt u op www.waterstandlimburg.nl(verwijst naar een andere website). U kunt ook de WaterstandLimburg-app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Meldkamer Water

Wateroverlast kunt u melden via Meldkamer Water door te bellen naar 0800 03 41 (24 uur per dag, 7 dagen per week).