Code geel voor Limburg: veel neerslag verwacht

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 (om 10:20)

Vanaf 10:00 uur (woensdag 9 oktober) geeft het KNMI code geel af voor de komende 24 uur. Dit in verband met de hoeveelheid neerslag die er wordt verwacht in de provincie.

Vanmiddag en vanavond wordt er veel regen verwacht, met name in Zuid-Limburg. De regen begint in de ochtend en het zwaarste deel valt woensdagavond. De verwachting is dat er ongeveer 50 millimeter valt op het meest zuidelijke punt van Limburg. Dit kan voor plaatselijke wateroverlast zorgen, zoals water op de weg en hinder voor verkeer en buitenactiviteiten. De regen zal in de loop van de nacht afnemen.

Gezien de onzekerheden blijven we de situatie nauwlettend volgen. Houd voor meer informatie onze website en social media kanalen in de gaten. Hier plaatsen wij updates als het nodig is.

We blijven monitoren

Via onze Centrale Regiekamer monitoren we voortdurend de waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag. Indien nodig en mogelijk nemen we extra maatregelen om wateroverlast te beperken.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de vernieuwde website www.wachtnietopwater.nl staan tips de helpen om mogelijke wateroverlast te beperken. Samen kunnen we ons namelijk beter voorbereiden en waterweerbaar worden.

Meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast vind je op www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/.

wiebelik

Waterstanden App

Informatie over de waterstanden en de afvoer van de beken vindt u op www.waterstandlimburg.nl. U kunt ook de WaterstandLimburg-app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Meldkamer Water

Voor spoedmeldingen die te maken hebben met wateroverlast kunt u melden via Meldkamer Water door te bellen naar 0800 03 41 (24 uur per dag, 7 dagen per week).