Dijkversterking Heel - veelgestelde vragen


Heeft u vragen? Omgevingsmanager Ralph Gaastra staat voor u klaar. Neem contact op via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar [email protected]

  • Waarom moeten de bomen bij het dijktraject weg?

    De bomen staan op de dijk of te dicht bij de dijk. Dat betekent dat de wortels van de bomen in de dijk zitten. Als de bomen zouden omvallen kan de dijk verzwakken en wordt de stabiliteit aangetast. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een storm. In overleg met de gemeente en de provincie werkt het waterschap aan een plan om op andere plekken groen terug te brengen in de omgeving.

  • Wanneer hoor ik iets over de uitvoering?

    We beloven u dat u als bewoner tijdig hoort wanneer de werkzaamheden gaan starten en wat het precies voor u in gaat houden. Eerst wordt een aannemer geselecteerd, vervolgens kunnen we u als bewoner of ondernemer in het gebied informeren over de plannen en de planning.

  • Hoeveel hinder brengt de uitvoering met zich mee?

    Uiteraard proberen we hinder zo veel mogelijk te voorkomen, te beperken en de wegen zo veel mogelijk bereikbaar te houden. Helaas kunnen we hinder bij de uitvoering van de dijkversterking niet helemaal voorkomen. Zo houden we er in de plannen rekening mee dat er bij het verstevigen van de dijk grond af- en aangevoerd moet worden. Dat gaat overlast geven. Ook gaan de bomen aan het dijktraject gekapt worden. Op het moment dat de aannemer bekend is, komen we bij u terug om u te informeren over de plannen en wat dit voor u betekent. We garanderen u overigens dat alle percelen bereikbaar blijven tijdens de uitvoering.

  • Staat uw vraag er niet tussen?
    Neem een kijkje tussen de algemene veelgestelde vragen of de begrippenlijst.