Overzicht dijkversterkingsprojecten
Herinrichting Rode Beek Millen-Susteren
Een klein deel bij Tüddern in Duitsland en het deel van de beek tussen Millen en Susteren is nog niet natuurlijk ingericht. We werken daarom aan een nieuwe inrichting.
Herinrichting Roggelsebeek en Neerpeelbeek
Het waterschap wil verkennen of er mogelijkheden zijn om de Roggelsebeek inclusief de Neerpeelbeek te verbeteren.
Herinrichting Vlootbeek
Herinrichting Vlootbeek door natuurgebied Reigersbroek en landgoed Rozendaal in Montfort. Het doel is het natuurlijke systeem van de Vlootbeek te herstellen en daarmee te voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).
Herinrichting Worm Rimburg
In de jaren ’70 is de Worm voor het traject vanaf het NATO-depot tot Rimburg gekanaliseerd. Hierdoor is de natuurwaarde sterk verminderd. Het waterschap wil verkennen of er mogelijkheden zijn om de Worm voor het traject vanaf het Nato-depot tot aan de grens in Rimburg te verbeteren.
Hoogwatergeul Valkenburg (Leeuw brouwerij)
De kern van Valkenburg is (te) gevoelig voor de gevolgen van (overmatige) regenval waardoor er wateroverlast op kan treden. Om dit in de toekomst te voorkomen, treffen we hier maatregelen.
Inlaat Nederweerter Riet
De huidige inlaat functioneert niet goed en moet regelmatig onder onveilige omstandigheden worden schoongemaakt. We willen deze problemen oplossen.
Langstraatlossing
De Langstraatlossing is een smalle watergang die dwars door het kassengebied loopt bij Meijel in de gemeente Peel en Maas en in de gemeente Nederweert. Deze watergang is niet bestand tegen hoge piekafvoeren. We zijn gestart met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden om wateroverlast in het gebied te beperken.
Latbeek
Ten Noord-Oosten van Velden ligt de Latbeek en de Raarveldlossing. Het gemaal bij deze beken vormt een assetknelpunt. Dit betekent dat het gemaal toe is aan vervanging en er gekeken wordt naar nieuwe mogelijkheden.
Leukderbeek en Leukdervoetpad
In het Bunder- en Elslooërbos bij Moorveld in Geulle liggen de Leukderbeek en het Leukdervoetpad. Deze plek laat duidelijk zien wat de gevolgen zijn van het veranderende klimaat. Heftige buien, die langer duren en vaker voorkomen, zorgen hier voor veel wateroverlast.
Lob van Gennep (keersluis Mook - Ven-Zelderheide)
Om de waterveiligheid van Nederland te waarborgen, versterken we dijken en behouden we ruimte voor de rivieren. Dit is nodig om nu en in de toekomst veilig te blijven wonen, werken en recreëren in de best beveiligde delta ter wereld. Het werken aan onze delta is dan ook nooit af. Ook in het gebied tussen Gennep en Mook, gelegen aan de rivier de Maas en ooit benoemd als 'Lob van Gennep’, werken overheden samen om de waterveiligheid te verbeteren.