Water op de Kaart
Natuur & Milieu lanceert in samenwerking met NIOO-KNAW en een nieuw project waarbij burgerwetenschappers centraal staan: Water op de Kaart.
Een betere waterkwaliteit begint bij jezelf
Waterschap Limburg doet mee aan een nieuw project van Natuur & Milieu en NIOO-KNAW waarbij burgerwetenschappers centraal staan: Water op de Kaart. Samen met jou meten we water in het stedelijk gebied, om zo inzicht te krijgen in de invloed van riooloverstorten op het water en welke verbeteringen nodig zijn voor betere waterkwaliteit.
Door deze groepen van burgerwetenschappers krijgen we inzicht in wat werkt en wat niet. Maar we grijpen deze kans niet alleen aan om concrete oplossingen te ontwikkelen, we betrekken zo ook iedereen bij het belang van schone plassen, beken en zijrivieren. Iedereen kan een steentje bijdragen!
Door je aan te melden word je onderdeel van een groep inwoners die een jaar lang aan de slag gaan met metingen. Bij aanvang van het onderzoek organiseren we een kick-off in Roermond waar we de meetmethode uitleggen met hulp van de online training van NIOO en bespreken we de meetlocaties.
Waterschap Limburg doet mee aan dit project door twee groepen te starten in Limburg: één locatie in Midden/Noord-Limburg en één locatie in Zuid-Limburg.
Water op de Kaart
Water op de Kaart is onderdeel van een groter programma vanuit Natuur & Milieu waarmee we waterkwaliteit in Nederland willen verbeteren.
Een schepnet, zoekkaart en theezakjes: Harmke van Dam meet de waterkwaliteit in de Utrechtse singel
Lees hier het verhaal van Harmke, één van de vrijwilligers die meedoet aan dit project.
Meld je aan en meet met ons mee!
Heb jij interesse om mee te doen of wil jij meer informatie over deelname aan het project? Neem dan contact met ons op via dit formulier.
Meer informatie over dit project is te vinden op de website van NIOO-KNAW of op de website van Natuur & Milieu.
Kick-off bijeenkomst
Voor beide groepen (Zuid-Limburg en Midden/Noord-Limburg) wordt in de laatste week van januari een kick-off georganiseerd. Hier wordt jou meer verteld over de gehele proef, van de opzet tot het gebruiken van meetapparatuur. Je ontvangt na aanmelding meer informatie over deze bijeenkomst.
Op de hoogte blijven
Wil je op de hoogte blijven van het project, dan kun je via deze link aanmelden voor de nieuwsbrief (4x per jaar).